Levenslange garantie op uw olieverf schilderij!

Monet olieverf Schilderijen

Claude Monet Schilderijen

Claude Monet schilderijen (1840 - 1926) was een Frans impressionisme olieverf schilderijen kunstschilder, die reeds op vroege leeftijd begon met de schilderkunst. Aanvankelijk waren het voornamelijk karikatuurtekeningen die Monet impressionisme maakten. Op aanraden van de Normandische schilder Eugene Boudin stapten Monet, die inmiddels de leeftijd van vierentwintig jaar had bereikt, al snel over op het schilderen van landschappen. Een monet schilderij van impressionisme is een dik geschilderd kunstwerk en een oeuvre waar hij als kunstschilder altijd standvastig in is gebleven is de tuinen van monet. Zo kon hij eindeloos werken aan een schilderij of aan een serie schilderijen met hetzelfde thema o,a de tuinen van Monet en de waterlelies menot.

Reproductie Schilderijen Monet

Monet is in zijn schilderijen zoals tuinen van monet of waterlelies monet altijd op zoek geweest naar het zo juist mogelijk weergeven van het ogenblik in de natuur en het landschap, kleur kreeg betekenis. Een gegeven van een monet schilderij is dat er voor zorgde dat zijn impressie als waarneming werd geaccepteerd. Voorts werden dergelijke schilderijen gezien als een snelle indruk, een gevoel van wat de kunstenaar werkelijk zag. Monet was dan ook een ware meester in het weergeven op het doek van wat hij zag.

Impressionisme kopie schilderij Monet

Doordat het hem lukte om, zonder de voor die tijd typerende verwijzingen naar de klassieke oudheid en historische themas, visuele aspecten van de alledaagse werkelijkheid vast te leggen, werd Monet al snel beschouwd als impressionist. Een term die de journalist Louis Leroy bedacht nadat hij een van Monet zijn schilderijen had gezien, de impressie- zonsopgang. Ondanks de ironische lading van de naam, namen jonge kunstschilders deze maar al te graag over. Het impressionisme was geboren en u kunt nu een prachtig Monet schilderij online bestellen.

De Franse kunstenaar begon zijn carrière heel jong en verdiepte zich in de wereld van leuke portretten die een karikaturist werden. In 1858 had Monet de ervaring te ontmoeten wie een belangrijke invloed zou hebben op zijn carrière als schilder, Eugène Boudin, een landschapskunstenaar. Boudin leerde Monet over buiten schilderen - wat ze later schilderen en plein air zouden noemen. Andere kunstenaars werkten uiteindelijk buiten om planten en landschappen te schetsen, maar het waren de impressionisten die deze techniek beroemd maakten, omdat ze een landschapsschilderij op locatie zouden voltooien - vaak in één keer.
Na vele maanden in de studio van Boudin te hebben gestudeerd, zette Monet zijn studie voort aan de Academie Suisse, maar werd gedwongen om in 1860 te stoppen, ongeveer twee jaar vanwege de militaire dienst in Algerije. Voordat hij vertrok, was Monet al aanwezig bij bijeenkomsten waar grote artiesten van het realisme aanwezig zouden kunnen zijn, zoals Gustav Courbet. Toen de kunstenaar in 1862 terugkeerde uit Algerije, ontmoette Monet Pierre-Auguste Renoir, Jean Frédéric Bazille en Alfred Sisley in het atelier van Charles Gleyre in Parijs. Deze groep kunstenaars zou uiteindelijk de harten van het publiek winnen, evenals het publiek met hun moderne schilderkunst.
 
In 1870, tijdens de Frans-Pruisische oorlog, ontmoette Monet Paul Durand-Ruel, een invloedrijke kunsthandelaar in Londen, Engeland. Het jaar daarop verhuisde de kunstenaar en zijn jonggehuwde echtgenoot, Camille, naar een commune in de buitenwijken van Parijs, genaamd Argenteuil, terwijl hij zocht naar een prachtige natuurlijke omgeving, badend in kleurrijk zonlicht. Het echtpaar verbleef de komende zes jaar in Argenteuil. Gedurende deze periode worstelde de schilder met financiële problemen en zou de verzamelaar zijn spullen verzamelen verzamelen, maar stond erom bekend zijn eigen kunstwerk te vernietigen en anderen te laten nemen.
In 1874 organiseerde de groep hun eerste kunsttentoonstelling met Monet's schilderij Impression Sunrise, gedaan in 1872. De kunstcritici uit die tijd vielen hard tegen de avant-garde groep en noemden hen de impressionisten vanwege het gedurfde landschap van Monet maar in een pejoratief manier. Deze moderne schilders gingen in tegen de normen van de Klassieke Academieën die de kunstnormen van die tijd beheersten, maar uiteindelijk zou hun werk ook geliefd worden bij het publiek en critici.
Monet en zijn collega's van het impressionisme waardeerden alledaagse taferelen van de natuur, waarbij ze de essentie en ervaring van de omgeving vastlegden met snelle, expressieve penseelstreken van heldere en zuivere pigmenten.
 
Ze streefden ernaar om de vluchtige optische effecten van zonlicht over een landschap te observeren en vast te leggen in plaats van een geïdealiseerde scène vanuit een studio te schilderen. Monet, de leidende naam in de impressionistische beweging, won aan het eind van de jaren 1880 financieel en kritisch succes. De kunstenaar produceerde zijn meest gewaardeerde schilderijen aan het einde van zijn leven, toen hij met zijn tweede vrouw, Alice, in Giverny, Frankrijk woonde. Daar bouwde hij een fantastische tuin met een waterlelievijver, talrijke hoeveelheden vegetatie, kleurrijke bloemen, torenhoge bomen, evenals een kleine brug die over de vijver ging - geïnspireerd door het exotische werk van de Japanse kunstenaars.
Wij geven gratis Kunstadvies

Bent u op zoek naar een bekende kunstenaar, maar weet niet goed wat de mogelijkheden zijn? Kunstadviseur Jiffrin kan u adviseren aangaande stijl formaat en lijsten. Ons team gaat graag op zoek naar de verwezenlijking van uw wensen in iedere stijl van beroemde schilders en bekende kunstenaars.

Voor vragen kunt u ons bereiken op: 040-2870097 of info@beroemdeschilders.nl

BEKIJK HIER ALLE SCHILDERIJEN

Nu twee schilderijen via beroemdeschilders aangeschaft.
Beide exemplaren voldoen volledig aan onze volwachtingen.

- Anoniem - Bekijk