Schilderij kunstwerk ophangen

Veilig en mooi je schilderij ophangen?

Waarschijnlijk heb je al een mooi plekje aan de muur voor je prachtige schilderij in gedachten. Denk bij het ophangen aan de volgende punten:De beleving van de ruimte beïnvloed je door de manier waarop je je schilderij ophangt. Hang het hart van het schilderij op ooghoogte.In een relatief kleine ruimte, kan een groot schilderij de ruimte gevoelsmatig vergroten.Een aantal kleinere schilderijen verticaal boven elkaar hangen creëert hoogte.

Grote Schilderijen

Geef een groot schilderij de ruimte.Zorg bij een klein kunstwerk voor samenhang met de directe omgeving van het werk (bijvoorbeeld ten opzichte van een meubelstuk of een lamp).In een relatief kleine ruimte, kan een groot kunstwerk de ruimte gevoelsmatig vergroten.Een aantal kleinere schilderijen verticaal boven elkaar hangen creëert hoogte in de ruimte.Met de belichting van het schilderij kun je de nadruk leggen of juist heel subtiel aanlichten.

Ophangen is heel eenvoudig met het meegeleverde ophangsysteem van beroemdeschilders.Zorg voor een stevige staalspijker of voor een geboord gat met een plug en een schroefhaak (of meerdere als het gewicht van het kunstwerk dit nodig maaktAls je een schilderij recht wilt ophangen, kun je hiervoor het beste een waterpas gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld met aan afwasbare stift twee puntjes op de waterpas zetten voor de bevestigingspunten, en deze vervolgens overnemen op de muur. Als je vervolgens in de muur boort, weet je zeker dat het schilderij recht komt te hangen. Indien je een schilderij toch liever op een andere manier ophangt, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van speciale systemen.

Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan een rail die je aan het plafond of tegen de muur bevestigd en waar het schilderij aan komt te hangen. Je kunt een rail gebruiken om meerdere schilderijen op te hangen. De grootte van schilderij en muur moet ook in verhouding overeenstemming zijn. Een schilderij dat de volledige muur bedekt is geen gezicht. De verhoudingen moeten zo veel mogelijk overeen komen.

Dat wil zeggen dat een brede muur een breed schilderij moet hebben en dat een hoge smalle achtergrond een overeenkomstige maat schilderij vraagt. Kleine schilderijen op kleine muren en grotere of meerdere kleine schilderijen op een grote muur. De gezichtshoogte als men staat is dan de beste hoogte om een schilderij op te hangen. Betrek altijd je partner in de keuze om teleurstellingen en ruzies te voorkomen Haken in voegen slaan is misschien wel de makkelijkste manier, maar niet de beste! Vroeg of laat lubbert het gat uit en komt de zaak naar beneden. Schilderij haken zijn sterk genoeg om in steen geslagen te worden, of boor gaatjes en vul ze met een plug.  

Wij geven gratis Kunstadvies

Bent u op zoek naar schilderkunst maar weet niet goed wat de mogelijkheden zijn? Kunstadviseur Jiffrin Lontho kan u diverse kunstwerken op locatie laten zien. Het aftasten van uw smaak in combinatie met stijl, kleur en formaat kan voor u een uitkomst zijn. Ons team gaat graag op zoek naar de verwezenlijking van uw wensen in iedere stijl moderne kunst schilderijen of abstract schilderij.

Voor vragen kunt u ons bereiken op: 040-2870097 of info@beroemdeschilders.nl

Levenslange garantie op uw olieverf schilderij!

Veel keus,niet duur,snelle levering,super tevreden,ik raad t iedereen aan!!!

- Maryanne - Bekijk