Levenslange garantie op uw olieverf schilderij!

Piet Mondriaan reproductie schilderijen

Mondriaan schilderijen

Tegenwoordig noemt men de kunstschilder Piet Mondriaan (1872- 1943), de pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst schilderijen. Zijn schilderkunst kenmerkte zich echter niet altijd door primaire kleuren en horizontale en verticale zwarte lijnen.

Piet Mondriaan schilderij

Onder begeleiding van zijn oom, begon Mondriaan reeds op jonge leeftijd met de schilderkunst. Na enkele jaren volgde hij schilderlessen op de Rijksacademie van Amsterdam. Een periode waarin hij voornamelijk landschappen schilderde. Klassieke schilderijen die alles behalve verraden dat hij een van de grote vernieuwers zou worden van de 20ste eeuw.
In de daarop volgende jaren maakte Mondriaans klassieke en figuratieve stijl, stap voor stap plaats voor zijn persoonlijke stijl. Geïnspireerd door het kubisme, werd zijn stijl steeds abstracter. Mondriaans schilderkunst werd verder gedomineerd door geometrische en abstracte vormen.

Hij was van mening dat een kunstschilder niet afbeeldt, maar weerbeeld. De natuurlijke verschijning moest worden veranderd, om zo de natuur meer zuiver te kunnen zien. Om elke associatie met de natuur c.q. de waarneembare werkelijkheid te voorkomen, paste Mondriaan schilderijen alleen nog maar primaire kleuren als rood, blauw en geel toe, aangevuld met niet-kleuren als grijs, wit en zwart. Een stijl en kleuren die Mondriaan schilderijen uiteindelijk deden uitgroeien tot een wereldberoemd kunstschilder.

Piet Mondriaan kunstwerken

Zijn Mondriaan schilderijen waren dan ook een inspiratiebron voor vele architecten en ontwerpers van toegepaste kunst.

Piet Mondriaan is een Nederlandse schilder die een unieke niche voor zichzelf heeft uitgehakt op het wereldwijde platform dat overeenkomt met die van andere beroemde schilders. Hij is mogelijk het best bekend als een van de grondleggers van De Stijl, die een kunststroming incorporeerde die werkte rond abstracte werken en de nieuwe kunstvormen die in de vroege 20e eeuw aan de wereld werden geïntroduceerd. De beweging was ook gebaseerd op de reductietheorie; die een beeld op grotere schaal nam, en tot leven bracht op het doek, in architecturale werken en in beeldhouwkunst, en ook in de vorm van grafische kunst.

Piet Mondriaan werd geboren in Nederland en volgde daar zijn formele opleiding; hij woonde de Rijksadame van Beeldende in Amsterdam bij. Mondriaan werd 24 jaar na Vincent van Gogh geboren, maar de kunst was hetzelfde als toen Van Gogh in de moerassen was gegaan om te schilderen. Mondriaan interesseerde zich voor impressionistische technieken en deze vorm van kunst met de vroege werken die hij deed. Net als Van Gogh gebruikt Mondriaan pure, gloeiende kleuren en expressief penseelwerk onder de invloed van pointillisme en fauvisme. De stillevenbeelden, het landschapsontwerp en andere scènes die hij in zijn vroege carrière had afgebeeld, beeldden deze stijl uit.

Het eerste decennium van de 20e eeuw begon Piet Mondriaan een transitie te maken in zijn stijl. Zijn werken beginnen te evolueren naar een pointillistische en kubistische stijl, evenals naar andere abstracte mediums waarmee hij in dit vroege stadium van zijn carrière bezig was. In die tijd waren Nederlandse kunstenaars zich steeds meer bewust van het radicale werk van Paul Cezanne en van de kubistische schilders. Actief in avantgarde kringen, werd Mondriaan erg beïnvloed door de nieuwe kunststroming die in Parijs plaatsvond. In 1911 zag hij voor de eerste keer de vroege kubistische werken van Pablo Picasso. Hij was diep onder de indruk. Bijna onmiddellijk begon hij het concept van het kubisme aan te passen aan zijn eigen gebruik, zoals blijkt uit twee versies van Stilleven met Gingerpot, gedaan tijdens de wintermaanden van 1911-12. In de eerste versie worden de objecten weergegeven als herkenbare vormen uit het dagelijks leven; in de tweede transformeerde hij dezelfde voorwerpen in compositorische structuren, waarbij hij zijn drang naar abstractie verder zette dan hij ooit tevoren had gedaan.

In de zomer van 1914 keerde Mondriaan terug naar Nederland om zijn ernstig zieke vader te bezoeken en het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog weerhield hem ervan terug te keren naar Parijs. In deze periode, toen hij thuis was en in Nederland, besloot hij te werken aan een abstracte kunstvorm die later werd geclassificeerd als neoplastische stijl. Het werk dat hij in deze periode produceerde, werd weergegeven door lichtere kleuren, vereenvoudigde kleurselectie en vormen die evenwichtig waren in hun composities. Hij ontwikkelde ook werk dat zich verdiepte in het spirituele rijk en creëerde meer een verband met religie en zijn geloof, in tegenstelling tot eerdere werken die niet op dit punt waren gericht.

Toen de oorlog ten einde was, besloot Piet Mondriaan terug te keren naar Parijs; bij zijn aankomst begon hij samen te werken met Theo van Doesburg, evenals met andere beroemde kunstenaars in het gebied, en hier ontwikkelden ze de De Stijl-beweging die vrij beroemd was, en is mogelijk waar Piet Mondriaan het meest bekend om is tijdens de loop van zijn uitgebreide carrière. De groep werd opgericht in 1917 en breidde de esthetische principes uit tot architectuur, beeldhouwkunst, canvas en grafische kunst die Piet Mondriaan volgde.

Toen hij het niet eens was met Van Doesburg, over het gebruik van diagonale lijnen in de schilderkunst en het kunstwerk, besloot Piet Mondriaan de groep te verlaten en te beginnen met werken aan nieuwe stromingen en nieuwe kunstvormen waar hij niet echt in was opgegaan. Verleden. In 1931 sloot hij zich aan bij de lijn Abstraction-Creation, die meer openstond voor nieuwe stijlen, voor nieuwe technieken en voor een verschil in werkstijlen, die de kunstenaars zouden creëren.
Om het spirituele in de kunst te benaderen, zal men zo min mogelijk gebruik maken van de realiteit, omdat de realiteit tegengesteld is aan het spirituele. '

Piet Mondriaan

In 1932 vond een belangrijke overzichtstentoonstelling van het werk van Mondriaan plaats in het Stedelijk Museum ter ere van de 60ste verjaardag van de kunstenaar. Rond deze tijd begon de schilder gefascineerd te raken door het idee van de lijn en de definitie van de schilderkunst te ontmantelen. Tekenen en tekenwerk - geïllustreerd in de rij - had volgens hem altijd centraal gestaan ​​in de schilderkunst, van de kunstenaars uit de Renaissance tot de impressionisten tot de modernisten, en niemand had ooit gedacht dat aan te vechten.

Toen de Tweede Wereldoorlog begon, besloot Piet Mondriaan de overstap naar Londen te maken en uiteindelijk belandde hij in de VS in New York. In 1942 hield hij zijn eerste solo-expositie; dit was slechts een paar jaar voorafgaand aan zijn dood in 1944. Het werk werd gepresenteerd in een grote galerij in NYC en werd aanvaard door zowel bezoekers als zijn pieren in de kunstwereld.

Naast een gevierd kunstenaar en oprichter van verschillende kunstgroepen en hervormingen, schreef Piet Mondriaan tijdens zijn carrière ook een aantal werken. Hij had veel van deze stukken gepubliceerd. Zijn geschriften gingen over neoplasticisme en hoe de kunstvorm was veranderd, en met abstract werk in het algemeen. Hij publiceerde in de loop van zijn leven een aantal theoretische teksten en deze werden gepubliceerd in verschillende tijdschriften en andere kunstartikelen in de loop van zijn carrière.

Piet Mondriaan is niet alleen een leider in progressieve stijlen en verandert van vorm, maar hij is ook goed bekend over de hele wereld vanwege het feit dat zijn kunstwerk over de hele wereld wordt gepubliceerd en dat zoveel van zijn beroemde stukken in verschillende delen van de wereld. Hij heeft werk in verschillende galerieën in New York, waaronder de eerste open tentoonstelling van één persoon die hij deed, slechts enkele jaren voorafgaand aan zijn overlijden. Naast werk gepubliceerd in New York, zijn er ook stukken die in de National Gallery of Art in Washington DC zitten. Buiten de VS heeft hij ook werk dat te zien is in Parijs, in Zwitserland, in Amsterdam en in vele andere musea en exposities die zich over de hele wereld bevinden.

Vanwege zijn aantrekkingskracht met de verschillende vormen en zijn vermogen om werk te creëren dat zoveel mensen heeft geraakt, is Piet Mondriaan een van de bekende kunstenaars die aan het begin van de 20e eeuw zijn werk begon. Hoewel hij buiten de VS werd geboren, bereikte hij uiteindelijk zijn weg naar de westerse wereld en kon hij op zichzelf heel beroemd worden, vanwege de kwaliteit en stijlen die hij aannam met zijn werk. Hij is niet alleen bekend als een beroemde abstracte schilder in de VS, maar ook in zijn geboortestad in Amsterdam, en in Parijs, waar hij een kort verblijf hield, om meer te weten te komen over de verschillende vormen en kunstenaars waarin hij geïnteresseerd was. De Parijse Studio van Mondriaan die hij oprichtte voor het maken van enkele van de beste artistieke edelstenen is iconisch gemaakt, wat dient als een inspiratie voor de moderne schilders. Meer specifiek, de muurwerken die Mondriaan naar voren bracht, kunnen nooit worden genegeerd. Tate Gallery in Londen herbergt een van de beste werken die door Mondriaan zijn gemaakt, door te experimenteren met de nieuwste kleurencombinaties. Misschien is dit in zijn latere leven een belangrijke aanwinst gebleken. Juist een van zijn schilderijen Compositie met Geel, Blauw en Rood fascineert kunstliefhebbers nog steeds vanwege de unieke frisheid die het heeft. Sterker nog, er zijn zoveel ontelbare waarnemingen van Piet Mondriaan waarvan bekend is dat ze een grote impact hebben op de opkomende schilders.

Wij geven gratis Kunstadvies

Bent u op zoek naar piet mondraan kunstwerken of een bekende kunstenaar maar weet niet goed wat de mogelijkheden zijn? Kunstadviseur Jiffrin Lontho kan u diverse kunstwerken op locatie laten zien. Het aftasten van uw smaak in combinatie met stijl, kleur en formaat kan voor u een uitkomst zijn. Ons team gaat graag op zoek naar de verwezenlijking van uw wensen in iedere stijl schilderijen.

Voor vragen kunt u ons bereiken op: 040-2870097 of info@beroemdeschilders.nl

 

 

 

Ik ben zeer tevreden over het product en de correspondentie omtrent de status van de bestelling.

- Hennie - Bekijk