Levenslange garantie op uw olieverf schilderij!

Wassily Kandinsky Schilderijen

Wassily Kandinsky Olieverf reproductie schilderijen

Wassily Kandinsky een Russisch- Franse kunstenaar, kan worden beschouwd als de grondlegger van de abstracte kunst in de twintigste eeuw. Samen met Franz Marc richten hij in 1910 in Duitsland de kunstenaarsgroep Der Blaue Reiter op. Een kunstenaarsgroep die zich ontwikkelde tot een belangrijke beweging binnen het Duiste expressionisme en de internationale avant-garde. Met der Blaue Reiter streefde Kandinsky, Marc en de overige groepsleden een ideologie na over de nieuwe vrijheid van kunstenaars, het hanteren van een bepaalde stijl werd bijzaak.
Kandinsky wilde in zijn schilderijen een synthese van intellect en emotie, van vormen, lijnen en kleuren, bevrijden van elke objectief beschrijvende rol. Hij kwam daardoor bekend te staan als de man die vorm en een filosofische ondergrond gaf aan abstracte kunst.

Vasily Vasilyevich Kandinsky, beter bekend als Wassily Kandinsky, was een van de meest bekende kunstenaars van de moderne tijd. Oorspronkelijk geboren in Moskou, Rusland in december 1866, reisde de schilder en graficus samen met zijn familie door heel Italië op jonge leeftijd. Kandinsky was een wonderkind dat de cello en de piano beheerste en gedichten schreef toen hij nog maar vijf jaar oud was.
 

Kandinsky Poster

 
In 1886 begon Kandinsky te studeren aan de Universiteit van Moskou - niet aan kunst, maar aan rechten en economie, die de komende zeven jaar op dit gebied voortgezet worden. In 1893 aanvaardde hij uiteindelijk om deel te gaan uitmaken van de rechtenfaculteit van de universiteit. Gedurende deze tijd was hij gefascineerd door de Russische volkskunst, evenals de decoratie van landelijke dorpshuizen.
In 1895 kreeg de Russische geleerde de gelegenheid om een ​​tentoonstelling te zien van de impressionisten in Moskou, die zijn aandacht trok. Claude Monet was te zien in de impressionistische tentoonstelling met schilderijen van hooibergen die Kandinsky fascineerden, omdat ze niet goed afgemaakt leken te zijn. Deze moderne schilderijen hadden zo'n impact op hem dat hij het volgende jaar - toen hij de leeftijd van dertig bereikte - besloot om een ​​artistieke carrière na te streven.
 

Kandinsky Prints

 
Geïnspireerd door de nieuwe benadering van kunst, sloot de Russische kunstenaar zijn eerste abstracte schilderij in 1910 af met aquarel. Maar tegen 1914 was de Eerste Wereldoorlog begonnen en pas drie jaar later was de Russische revolutie in actie, hetzelfde jaar trouwden Kandinsky en Nina Andreewsky. De kunstenaar was betrokken bij de sociale politiek en hielp bij het organiseren van meer dan twintig musea met de verantwoordelijkheid om directeur te worden van het Museum van Schildercultuur, na de omverwerping van de tsaar. In 1921 was Kandinsky de oprichter en vice-president van de Academie van Kunsten en Wetenschappen en werkte hij ook als professor aan de Universiteit van Moskou. Helaas werden de opvattingen van de Sovjet over moderne kunst erg streng en uiteindelijk verliet Kandinsky het land.
De Russische kunstenaar maakte een periode door die bekendstond als een "architecturale" periode, beginnend rond het jaar 1920 en ongeveer vier jaar duurde. In deze middenperiode woonde Kandinsky in Weimar, Duitsland, en werd professor aan het prestigieuze Bauhaus - een school die is aangewezen voor uitzonderlijke studenten van ontwerp, architectuur en kunst.
 
De kijk van de kunstenaar op de schilderkunst was diep spiritueel en emotioneel en zag het gebruik van abstracte vormen als een manier om grenzen van fysieke en culturele voorstellingen in de kunst te overstijgen. Zijn werk was gedaan met de bedoeling om de samenleving te helpen door zijn ideeën te delen en sloot zich vaak aan bij zijn kunst met muziek, aangezien hij het ook als een niet-objectieve vorm van kunst zag.
In 1944 stierf Kandinsky tijdens zijn verblijf in Neuilly-sur-Seine, Frankrijk. Hij zal voor altijd herinnerd worden in de kunstgeschiedenis vanwege zijn innovaties in de schilderkunst en om een ​​van de eersten te worden die zich verdiept in de wereld van de abstracte kunst. Tot op de dag van vandaag raakt zijn kunst het hart van velen over de hele wereld, net zoals hij wenste dat elke slag overeen zou komen met de complexe menselijke ziel.
Kandinsky Replica

Kandinsky canvas replica's zijn door een erkende kunstenaar met de hand geschilderd met echte olieverf op schilders linnen. Onze replica schilderijen zijn een 98% kopie van het origineel en bijna niet van echt te onderscheiden. Wij spannen onze canvas replica's op op een museum kwaliteit spieraam en de verzending is natuurlijk gratis.

Wij geven gratis Kunstadvies

Bent u op zoek naar een bekende kunstenaar, maar weet niet goed wat de mogelijkheden zijn? Kunstadviseur Jiffrin kan u adviseren aangaande stijl formaat en lijsten. Ons team gaat graag op zoek naar de verwezenlijking van uw wensen in iedere stijl van beroemde schilders en bekende kunstenaars.

Voor vragen kunt u ons bereiken op: 040-2870097 of info@beroemdeschilders.nl

 

Ben heel tevreden over uw bedrijf en ook over de klantvriendelijkheid

- Andries & Nicole - Bekijk