Levenslange garantie op uw olieverf schilderij!

Paul Signac

Signac begon met schilderen in 1882. Hij werd beïnvloed door Claude Monet en Guillaumin. Hij werkte met Georges Seurat aan de theoretische grondslagen betreffende kleurwerking die het uitgangspunt vormden voor het neo-impressionisme. In deze richting paste hij het pointillisme (ook divisionisme genoemd) consequent toe. Net als Seurat mengde hij zijn kleuren alleen met wit. Signac is tot aan zijn dood overtuigd woordvoerder en uitvoerder van het Neo-Impressionisme geweest. Hij heeft naast Seurat vele kunstenaars geïnspireerd, velen hebben al na enkele jaren het pointillisme de rug toegekeerd omdat het enerzijds veel werk was en de leer vrij streng en strikt.

 

Het pointillisme had in Frankrijk o.a. de volgende bekendste volgelingen: Camille Pissarro, Maximilien Luce, Henri Edmond Cross, Henri Le Sidaner. Belgische volgelingen: o.a. Theo Van Rysselberghe, Georges Lemmen en Henri van de Velde. Ook in Nederland is de stroming een tijd 'in' geweest met bekende namen als o.a. Jan Toorop, Ferdinand Hart Nibbrig, Johan Joseph Aarts, Jan Vijlbrief en de mindere Henk Bremmer (wel belangrijk als kunst-adviseur voor o.a. mevrouw. De haven van Rotterdam Hij schilderde voornamelijk havens en schepen en werkte zowel op locatie als in zijn atelier.

 

Van veel schilderijen werd op locatie een studie in aquarel gemaakt, soms met extra aantekeningen qua kleuruitwerkingen voor het latere schilderij. Anders dan de secuur uitgewerkte neo-impressionistische of pointillistische schilderijen zijn de aquarellen snel maar zeker virtuoos gepenseeld. Na ongeveer 1890 werd zijn pointillé wat groter neergezet. In zijn beste werken wordt door optische menging een harmonische en uitermate sterke lichtwerking verkregen. Zijn invloed is groter dan vaak wordt gedacht. In 1904 logeerde in van de grootste en bekendste kunstenaars van de 20e eeuw bij hem in zijn villa te Saint Tropez. Deze kunstenaar, Henri Matisse was de grondlegger van het in beginsel door Neo-Impressionisme geïnspireerde Fauvisme.met daarop bijvoorbeeld een hond of paard.

Nu twee schilderijen via beroemdeschilders aangeschaft.
Beide exemplaren voldoen volledig aan onze volwachtingen.

- Anoniem - Bekijk