Levenslange garantie op uw olieverf schilderij!

Rembrandt van Rijn schilderijen

Rembrandt Schilderijen

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606-1669) was een van de beste en belangrijkste Nederlands kunstschilder van de 17e eeuw. Rembrandt heeft in totaal ongeveer 2600 schilderijen rembrandt werken gemaakt. Rembrandt Harmenszoon Van Rijn, beter bekend als Rembrandt, was een van de meest boeiende barokke kunstenaars van de Nederlandse Gouden Eeuw van de achttiende eeuw. Geboren in Nederland in juli 1606. De kunstenaar zette zijn stempel op de beweging met een innovatief gebruik van licht en schaduw in zijn schilderijen.

Hij werd het meest bekend door zijn zelfportretten - hij paste zich zelfs nonchalant aan in vele bijbelse olieverfschilderijen. Rembrandt was een meester in zowel schilderen als etsen, een druktechniek van metaalgravure. Op dit moment waren de academische visies op grafiek niet zo hoog als olieverf en etsen werd gezien als een secundaire kunst zonder veel waarde, maar Rembrandt gebruikte het in zijn voordeel. De schilder heeft de essentie van zijn barokke stijl vastgelegd in zijn etsen, waardoor zijn kunst schilderijen de hele wereld toegankelijk is in kleinere afdrukken - veel toegankelijker voor transport en sneller om kopieën te maken dan olieverf. Als een jonge man was Rembrandt toegewijd aan de Latijnse school en aan het hebben van bijbelstudies.

Schilderijen van Rembrandt

Op veertienjarige leeftijd was hij ingeschreven aan de Universiteit van Leiden, maar besloot hij te vertrekken om zijn kennis van kunst en schilderkunst te verdiepen. In 1620 begon hij met het leren van zijn elementaire artistieke vaardigheden met zijn mentor Jackob Isaaksz Swanenburgh - een kunstenaar die bekend staat om zijn duistere, helse scènes van de onderwereld. Later in de carrière van Rembrandt schilderijen zou hij zijn invloed laten zien op Swanenburghs benadering van het voorstellen van vuurreflecterend licht. Rembrandt studeerde ook onder Pieter Lastman, een historische schilder uit Amsterdam die voornamelijk met Bijbelthema's werkte en verhalen creëerde in een prachtige complexe atmosfeer.

Schilderij Rembrandt

 
Rond 1625 opende de kunstenaar een atelier in Leiden met Jan Lievens, waar hij zijn schilderijen zou produceren en ook leerlingen zou nemen. Rembrandt's werk weerspiegelde op dit moment de invloed van zijn voormalige meester, Lastman, en versloeg vaak zijn schilderijen, hergroepeerde zich en herbouwde zich tot een nieuw kunstwerk - een techniek die hij zijn studenten onderwees. In deze periode richtte de kunstenaar zich op rijke details op kleine doeken met verhalen, meestal bijbels. Rembrandt sloot zijn eerste ets in 1626, wat hem internationale bekendheid zou geven, terwijl hij deze techniek op hetzelfde niveau van uitmuntendheid toepaste als hij in zijn olieverfschilderijen had bereikt. Het einde van de jaren 1620 was hij toegewijd aan zijn innovatieve gebruik van dramatische verlichting - het creëren van figuren die uit de schaduw komen.
 
Reproducties oude meesters
Schilderij Rembrandt die In 1631 verhuisde Rembrandt naar Amsterdam nadat hij banden had met een ondernemer die geïnteresseerd was in zijn werk. Tijdens de vijf jaar dat hij in het Nederlandse land woonde, produceerde de schilder meestal grootschalige schilderijen met scènes uit de Griekse mythologie of bijbelse onderwerpen, evenals portretten in opdracht - allemaal met zijn dramatische gebruik van licht en donker. The Nachtwacht is een van de meest gedenkwaardige werken van Rembrandt - een opdracht schilderij van immense proporties voltooid in 1642. Dit stuk is een mooi voorbeeld van hoe de kunstenaar in staat was om een ​​eenvoudige militaire portretopdracht te transformeren in een allegorisch meesterwerk vol met details. De periode na dit werk werd gekenmerkt door een neergang in de carrière en productie van Rembrandt, hoewel de redenen tot vandaag niet duidelijk zijn.
 
Schilderijen Rembrandt

Dat leidde tot levendige scenes vol dramatiek. Het oeuvre van Rembrandt van rijn schilderijen wordt door kunsthistorici in vijf periodes ingedeeld, te beginnen met de Leidse periode (1625-1631). Vanaf ongeveer 1629 begint de ontwikkeling als kunstenaar, waarbij schilderijen Rembrandt met contrasten begint te werken en zijn belangstelling voor de lichtbehandeling, na 1640 treedt een versobering in. In de jaren 1650 zijn penseelstreken duidelijk zichtbaar en de kleuren rijker.

Wij geven gratis Kunstadvies

Bent u op zoek naar een reproductie schilderij van  Rembrandt, maar u weet niet goed wat de mogelijkheden zijn? Kunstadviseur Jiffrin kan u adviseren aangaande stijl formaat en lijsten. Ons team gaat graag op zoek naar de verwezenlijking van uw wensen in iedere stijl van beroemde schilders en bekende kunstenaars.

Voor vragen kunt u ons bereiken op: 040-2870097 of info@beroemdeschilders.nl

Ik ben zeer tevreden over het product en de correspondentie omtrent de status van de bestelling.

- Hennie - Bekijk