Levenslange garantie op uw olieverf schilderij!

Van Gogh Schilderijen reproducties

Nederlandse beroemdste kunstschilder

Vincent Van Gogh  (1853 - 1890) staat te boek als een van Nederlands meest beroemde kunstschilder van de 19e eeuw. Een erkenning die hij echter pas na zijn dood verwierf wordt beweert. Het leven van onze bekende schilder, kenmerkte zich door veel onrust, liefdesverdriet, geldzorgen en wanhoop, wat hem uiteindelijk tot zelfmoord deed drijven. Ook wordt beweerd dat hij vermoord is en aan het einde van zijn leven reeds veel schilderijen verkocht.

Het leven van de schilder

In de tien jaar dat hij in de schilderijen actief is geweest als kunstschilder heeft hij een groot aantal Van Gogh schilderijen gemaakt, waarvan ruim 860 schilderijen die bewaard zijn gebleven o.a.  Zonnebloemen . In het licht van zijn huidige cultstatus is het opmerkelijk dat hij tijdens zijn leven slechts een schilderij heeft verkocht, 'De rode wijngaard'. Kenmerkend voor al zijn werken is de plaatsgebondenheid In zijn Nederlandse periode was zijn schilderkunst erg donker van kleur, hetgeen duidelijk naar voren komt in het schilderij 'De Aardappeleters'.

Daarentegen werden de schilderijen uit zijn Franse periode, onder invloed van de impressionistische schilderkunst, vrij licht van kleur. Ten tijden van zijn contact met Gauguin werd het kleurgebruik in de schilderijen steeds feller. In de laatste periode van zijn leven werden de penseelstreken in zijn schilderijen woester en de verflagen dikker. Een stijl die van hem een gewaardeerd schilder kunstenaar maakten, de bekendste post expressionist en hem bekend doet staan als de vader van het expressionisme.

Expressionisme

Gedurende zijn hele artistieke loopbaan kon hij zijn olieverfschilderijen niet verkopen, zelfs niet met de constante hulp van zijn broer Theo, die een kunsthandelaar was. Theo was een van de belangrijkste voorstanders van de productie zijn broertje, hij ontving zijn werk per post en probeerde het te verkopen. In feite was de meeste informatie die bekend was over de aantallen kunstwerken van de kunstenaar afkomstig van de brieven die hij zijn broed in voortreffelijke details over zijn artistieke proces had geschreven, evenals details over zijn persoonlijke leven, zijn doelen en ambities. Aan het begin van zijn carriere had hij een donker en aards kleurenpalet en na enig inzicht van Theo te hebben gekregen, begon hij zijn schilderijen op te fleuren. In deze periode kregen de impressionisten veel aandacht voor hun avant-garde stijl van schilderen, wat hem inspireerde om te experimenteren met een meer moderne stijl van schilderen.

 

In 1886 verhuisde de kunstenaar vanwege financiële problemen naar Parijs om bij Theo te wonen en kwam in direct contact met de impressionistische schilders. Gedurende deze periode veranderde het werk van de post-impressionist radicaal, experimenterend met helderdere kleurenpallets en lossere penseelstreken. Twee jaar later verhuisde de schilder naar Arles, waar hij begon met een kunststudio genaamd The Yellow House in de hoop samen te werken met Paul Gauguin. Van Gogh produceerde zijn serie zonnebloemschilderijen om zijn vriend zijn enthousiasme te tonen met de nieuwe studio, maar na pogingen om samen te werken, bereikten de kunstenaars een crisispunt en had een enorme inzinking die zijn eigen oor beschadigde. Tijdens de laatste fase van zijn carrière en leven ging hij het asiel van Saint-Rémy binnen, waar hij zijn beroemdste kunstwerken produceerde. De kunstenaar stierf in juli van het volgende jaar op 37-jarige leeftijd.

 

Kopie reproductie schilderijen
 
Wij verkopen met de hand geschilderde olieverf kopie reproductie schilderijen, opgespannen op een museum kwaliteit spieraam voor de ultieme beleving van een schilderij . Bij beroemde schilders koopt u een niet van echt te onderscheiden reproductie schilderij in museum kwaliteit.
Wij geven gratis Kunstadvies

Bent u op zoek naar figuratieve bekende kunstenaar, maar weet niet goed wat de mogelijkheden zijn? Kunstadviseur Jiffrin kan u adviseren aangaande stijl formaat en lijsten. Ons team gaat graag op zoek naar de verwezenlijking van uw wensen in iedere stijl van beroemde schilders en bekende kunstenaars.

Voor vragen kunt u ons bereiken op: 040-2870097 of info@beroemdeschilders.nl

BEKIJK HIER ALLE SCHILDERIJEN

Nu twee schilderijen via beroemdeschilders aangeschaft.
Beide exemplaren voldoen volledig aan onze volwachtingen.

- Anoniem - Bekijk