Levenslange garantie op uw olieverf schilderij!

Pierre Auguste Renoir

De Franse kunstschilder Pierre Auguste Renoir (1841-1919) is misschien wel de meeste beroemde schilder van het Impressionisme.
Op zijn dertiende werkte Renoir als leerling-schilder in een Keramiek fabriek, een belangrijke fase voor zijn latere carriere. Na het faillisement van de fabriek besloot Renoir te gaan schilderen aan de Zwitsere acedemie, waar onder andere ook Monet, Bazille en Sisley les volgde, waarmee hij als snel bevriend raakte. Om de impressie van het moment te kunnen vangen en de effecten van het licht te kunnen laten zien, schilderde de vriendegroep voornamelijk buiten. Iets wat toentertijd vrij revolutionair was.

 

In het begin van zijn carrière als kunstschilder, boekte Renoir weinig succes. Weliswaar had hij in 1864 zijn eerste expositie in Parijs, echter werden zijn schilderijen daarna geweigerd door de jury. Critici waren van mening dat zijn schilderijen er onaf en slordig uitzagen.

 

Het duurde vervolgens drie jaar voordat de jury het werk accepteerde. Een portret van Renoir's minnares en model Lise Trehot. Een schilderij dat illustreert dat Renoir zowel geïnteresseerd was in het weergeven van mensen, als in het uitbeelden van de natuur. In tegenstelling tot vele van zijn impressionistische collega.

 

Hij liet dan ook de impressionistische stijl achter zich en werkte in de jaren 80 precieser en nauwgezetter, met een gladder en koeler kleurgebruik. Na een aantal jaar begon hij toch weer gebruik te maken van warmere kleuren en een wat vrijere schilderstijl. Iets wat zijn schilderijen tot op de dag van vandaag zeer aantrekkelijk en afwisseld maakt.

Ben heel tevreden over uw bedrijf en ook over de klantvriendelijkheid

- Andries & Nicole - Bekijk